Akord plný akordů - DK Akord Ostrava

Akord plný akordů

10. říjen 2023 | 18:00

Hudba | Klub Akord

Druhý ročník mini přehlídky autorské písničkové tvorby. 

Svoji tvorbu představí dva písničkáři a jedno nové hudební seskupení Gizdi.

Pavel Kohnučitel, který si velmi oblíbil Karla Kryla a jeho vliv se projevuje i v jeho vlastní tvorbě. Svými písněmi „baví, hladí po duši, ale taky píchá do vosích hnízd“. Nyní vydává již čtvrté album – „Petřkovická Venuše“, ve kterém zvěčnil své nové autorské písně.

Zdeněk Kačor – veřejnosti více známý jako vedoucí souboru NAHODILE nebo také jako autor mnoha dětských písničkových pořadů. I když má za sebou několik svých recitálů, a mnohé jeho písničky zazněly v pořadu HECOVINY, pořád se cítí jako začínající písničkář. Pro spolupráci pro Akord plný akordů si přizval známého muzikanta klavíristu Martina Jaroška.

Gizdi – ostravská folková kapela, která vznikla na podzim 2022. Tvoří ji pět členů: Lenka Velikovská (zpěv, flétny, rytmika, klávesy), Adam Jaskovič (zpěv, klávesy, rytmika), Antonín Lapčík (baskytara), Zdeněk Ševčík (zpěv, kytara) a René Racek Matlášek (zpěv, kytara, kapelník a autor). Všichni už mají v muzice leccos za sebou. Racek jako písničkář a bývalý kapelník skupiny Marod, Zdeněk a Lenka jako sbormistři, Adam jako člen kapely Tři Vykřičníky, Tonda jako člen různých kapel a účastník mnohých jamů.

Členové kapely si vyhovují nejen po stránce muzikantské, ale i lidsky a jak na zkouškách, tak na koncertech i ve studiu si užijí spoustu legrace. Jejich vystoupení mívají skvělou atmosféru.

Vystoupí Pavel KOHN / Zdeněk KAČOR / skupina GIZDI.

Vstupné 150 Kč

Na co se u nás můžete dále těšit?

Verše na zdi

31|10