Smrt jako brána - předpremiéra filmu s besedou - DK Akord Ostrava

Smrt jako brána – předpremiéra filmu s besedou

12. listopad | 09:00 - 12. listopad | 13:00

Přednáška, Beseda, Festival | Akord Ostrava-Zábřeh

Celovečerní dokumentární film Smrt jako brána volně navazuje na seriál ČT Brána smrti prezentující zcela jiný pohled na konec života v lidském těle. Po filmu (120 minut) následuje beseda s Jaroslavem Duškem a Mirko Danielem – mužem, který přeložil Tibetskou knihu mrtvých jinak. Tato kniha je příručkou vhodnou pro doprovod lidí, kteří nemají žádné znalosti buddhismu, když umírají.

Besedovat budou: Viliam Politikovič, Jaroslav Dušek a Mirko Danihel – překladatel Tibetské knihy mrtvých. 


O filmu: Celovečerní dokumentární film Smrt jako brána prezentuje zcela jiný pohled na konec života v lidském těle. Místo strachu, úzkosti a depresí ze smrti ve filmu uvidíme, že staré a přírodní kultury smrt lidského těla vnímají jako přechod a transformaci do jiné sféry bytí. V souladu s tímto přístupem promluví významní světoví vědci, podpoří kontinuitu bytí po smrti a vysvětlí, že prvotní je vědomí, ne hmota. Kvantovou fyziku zastupuje Amit Goswami, filozofii Ervín László, psychiatrii Stanislav Grof a Raymond Moody, který i vysvětlí překvapující fenomén sdílené smrti – ten snad nejvíce nasvědčuje pro pokračování bytí v jiné sféře. 

Dále se ve filmu setkáme s tibetským dalajlamou a lidmi, kteří mají vzácné a pozoruhodné zkušenosti z prožitku blízké smrti, sdílené smrti i těsně před smrtí. Průvodcem filmu je Jaroslav Dušek a svým osobitým přístupem jej příjemně odlehčí.

Film nabízí inspiraci, jak přijmout smrt, jak se na ni připravit i jak se vyrovnat s odchodem blízkých. Filmová předpremiéra je součástí třídenní akce – K smrti dobrý festival, více informací najdete zde.

čas: 9:00 – 13:00, cena 490 Kč. Prodej vstupenek zde

Pořadatel akce: Ze Mě Země z.s.

Na co se u nás můžete dále těšit?

Verše na zdi

31|10

Mikuláš s nadílkou

07|12