2:22 – Duchařský příběh | Činoherní klub, Praha - DK Akord Ostrava

2:22 – Duchařský příběh | Činoherní klub, Praha

15. leden | 19:00

divadlo | Akord Ostrava-Zábřeh

Danny Robins

Divadelní předplatné Akord

„Věříš mi?“ Vztahový thriller

Jenny a Sam se spolu se svou malou dcerkou čerstvě nastěhovali do starého viktoriánského domu, který rekonstruují. První noci v neznámém a v ještě nezabydleném prostředí jsou lehce děsivé. Jenny je přesvědčená, že každou noc přesně ve 2:22 se z dětské chůvičky ozývají kroky – někdo chodí okolo postýlky. Je možné, že v domě straší? Sam, který je vědec, je pouze ochotný připustit, že cokoli může být slyšet, se dá jednoznačně rozumně vysvětlit.

A tak během kolaudačního večírku, na který přijde jejich kamarádka Lauren se svým novým partnerem Benem, po pár skleničkách vína padne rozhodnutí, že všichni zůstanou vzhůru. Až do 2:22… a pak se uvidí.

Čemu věříte vy? A máte odvahu zjistit pravdu?

Napínavý a zábavný vztahový thriller, u jehož sledování nezáleží na tom, jste-li spíš skeptik, nebo na duchy věříte.

O autorovi

Danny Robins je britský dramatik, scenárista a novinář. V současnosti je především známý jako tvůrce velice populárních a oceňovaných podcastových sérií BBC THE BATTERSEA POLTERGEIST a THE WITCH FARM, ve kterých kombinuje dokument s dramatickou formou, a taky UNCANNY, kde s přímými svědky a nezávislými odborníky rozebírá a zkoumá duchařské a další paranormální zážitky a události.

Prvním impulzem napsat hru 2:22 – DUCHAŘSKÝ PŘÍBĚH pro Dannyho bylo, když se mu kamarádka, do které by to nikdy neřekl, svěřila, že viděla ducha. Zaujalo ho, jak diametrálně odlišně na to reagovali ostatní. Hra měla premiéru v srpnu 2021 v Noel Coward Theatre na West Endu a okamžitě se stala hitem.

V Činoherním klubu hru inscenuje režisér Braňo Holiček, který stojí za další úspěšnou inscenací Ošklivec.

Slovo režiséra

„Za prvé si myslím, že ta hra je skvěle napsaná. A to, co mě na ní strašně zaujalo, je střet těch dvou pohledů na svět – jednoho naprosto racionálního, skeptického a druhého, který připouští existenci něčeho, co nás přesahuje. Ve výsledku ta hra není tolik o tom, jestli v tom domě straší nebo ne, nebo jestli duchové existují nebo ne. A to mi na tom přišlo zajímavé.“

Hrají: Jan Hájek, Romana Widenková, Markéta Stehlíková, Václav Šanda

Režie: Braňo Holiček

Premiéra: 8. 9. 2023

Recenze: Novinky.cz – ZDE a i-divadlo.cz – ZDE.

Délka představení: 2 hodiny 22 minut, včetně přestávky.

Na tuto akci se nevztahují slevy.